کیست سینه

کیست سینه

نوشتاری که در ارتباط با کیست سینه پیش رو دارید ماحصل گفتگویی است که با دکتر صلاتی عزیز داشتیم. دکترصلاتی فوق تخصص جراحی سینه هستند که طی سالها فعالیت و درمان بیماران مختلف توانستند کارنامه کاری قابل دفاعی داشته باشند.

مفتخریم که در طی روزهای اخیر گفتگویی کوتاه را با دکتر صلاتی با محوریت کیست سینه در زنان داشتیم. نتیجه و خروجی جلسه ای که داشتیم نهایتا منجر به تدوین این مقاله گردید و برآن شدیم که صحبت های خانم دکتر صلاتی را در قالب نوشتاری خدمت عزیزان و همراهان همیشگی مان ارائه کنیم.

امید است که اطلاعاتی که از زبان دکتر صلاتی در اختیار شما قرار می گیرد مفید و مثمر ثمر باشد.

کیست سینه چیست؟

اولین پرسشی که از دکتر صلاتی داشتیم در زمینه ماهیت کیست سینه بود. در خواست کردیم که ابتدائا ایشان توضیحاتی در این زمینه داشته باشند تا مباحث بعدی از جمله، علائم، عوارض و راه های درمان را مطرح سازیم.

دکتر صلاتی:

کیست سینه در واقع نتیجه ی رشد و گسترش غده هایی است که در بافت سینه زنان وجود دارد. به بیانی دیگر، در صورتی که غده های موجود در سینه های زنان رشد بی رویه داشته باشند نهایتا به کیست سینه منجر می گردد.

غده هایی که رشد پیدا می کنند و به کیست سینه تبدیل می شوند به اشکال بیضی و دایره ای هستند که در داخل بافت سینه ایجاد می شوند و نیز مشکلاتی را برای زنان ایجاد می کنند.

کیست سینه

علائم و عارضه های کیست سینه

مبحث مهم بعدی که به آن پرداختیم علائم و نشانگان کیست سینه در زنان بود. پرسشی که از دکتر صلاتی عزیز داشتیم این بود که چطور زنان می توانند تشخیص داشته باشند که آیا کیست سینه دارند یا خیر.

کیست سینه
کیست سینه

دکتر صلاتی:

واقعیت این است که کیست سینه در صورت شکل گیری در زیر بافت سینه عارضه هایی را در پی دارد و موجب می شود زنان حالت غیر عادی و غیرطبیعی سینه های خود احساس کنند.  علائم از این جمله اند:

  • درد سینه
  • تورم سینه ؛ دو مورد درد و تورم از مهم ترین علائمی است که در بانوان شیوع بیشتری دارد و سبب می شود زنان برای رهایی از درد و ناراحتی به پزشک مراجعه کنند و اقدامات درمانی را برای کاهش درد انجام دهند.
  • رنگ نوک سینه تغییر می کند. بدین شکل که یا به زنگ زرد کم رنگ و یا قهوه ای پر رنگ تبدیل می شود.
  • زنان مبتلا می توانند تومور هایی را در سینه خود احساس کنند.
  • غده هایی که در زیر بافت سینه شکل می گیرند کاملا نرم هستند و با لمس سینه می توانید حرکت آنها را تا حدی احساس کنید.
  • سینه هایی که کیستیک شده اند در دوران قاعدگی زنان بسیار بزرگ می شوند و بعد از اتمام دوره به طور محسوسی کاهش سایز را احساس خواهید کرد به طوریکه کاملا غیرعادی است.

چه عللی در شکل گیری کیست سینه تاثیر دارد؟

دکتر صلاتی عللی را در ایجاد کیست سینه بر می شمارند از جمله:

  • تغییرات هورمونی؛ مثلا افزایش بیش ازاندازه هورمون استروژن در بدن می تواند تا حد زیادی در این موضوع تاثیر گذار باشد.
  • رژیم و رفتار غذایی
  • مصرف سیگار و الکل
  • زنانی که بالای سن ۵۵ سالگی یائسگی را تجربه می کنند
  • زنانی که تجربه شیر دهی نداشته اند تا حد زیادی در آستانه ابتلا به این مشکل هستند
  • آن دسته از زنانی که سرطان تخمدان دارند
  • آن دسته از زنانی که به سرطان آندومتر مبتلا هستند

و بسیاری از دلایل دیگر که در این موضوع نقش دارند.

*توصیه ما این است که اگر در نواحی سینه خود با شرایط غیر عادی مواجه شدید حتما معایناتی اولیه را نزد پزشک انجام دهید تا با مشورت پزشک بتوانید تمامی اقدامات لازم را انجام دهید و بدون دغدغه بتوانید زندگی آرام خود را داشته باشید.

دکتر اعظم صلاتی فوق تخصص جراحی پستان، سرطان و زیبایی هستند. جهت ارتباط با ایشان می توانید به پیج اینستاگرام ایشان مراجعه کنید. شماره های تماس : ۰۲۱۶۶۹۰۹۹۸۴

ارائه نکاتی ضروری در زمینه کیست سینه از سوی دکتر صلاتی

در انتها از خانم دکتر صلاتی در خواست کردیم که اگر نکته ای ضروری در این زمینه وجود دارد و آگاهی از آنها می تواند برای زنان ثمربخش باشد ذکر کنند.

دکتر صلاتی:

  • یکی از مهم ترین نکاتی که عزیزان باید به آن توجه کنند این است که در صد شیوع این مشکل در زنانی که در فاصله سنی بین سی تا چهل را می گذرانند بیشتر بوده و زنان در این سن باید نسبت به تغیرات سینه خود نهایت دقت را داشته باشند.
  • درصورتی که زنان علائمی غیر عادی را در خود مشاهده نمودند باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند و اقدامات لازم را برای حل و رفع آن انجام دهند.
  • گرچه کیست سینه اتفاقی است که معمولا برای زنان رخ می دهد اما باید توجه داشته باشید که باید حتما مراحل کاهش و کنترل آن را سپری کنید تا به مشکلات بزرگتری نینجامد.
  • کیست سینه اگر کوچک باشد چندان اقدام جدی برای رفع آن انجام نمی دهند ولی اگر بزرگ باشد و درد هایی را به همراه داشته باشد برای کاهش درد قرص هایی تجویز می شود که از میزان ناراحتی و درد زنان بکاهد.
  • یکی از نکات مهمی که به زنان توصیه می کنیم این است که در سایز و مدل لباس زیر خود دقت داشته باشند زیرا که با پوشیدن لباس زیر مناسب می توانید تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کرده و یا در کنترل آن نقش داشته باشید.
  • واقعیت این است که کیست سینه درمان خاصی ندارد. ولی گاها مشاهده شده است زنانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند با توصیه پزشک تحت عمل جراحی برای برداشتن کیست های سینه قرار گرفتند.

شناخت انواع کیست سینه از نظر سایز

در ابتدا باید ذکر کنیم کیست لزوما در هر دو سینه مشاهده نمی‌شود و ممکن است گاه فقط در یک سینه وجود داشته باشد. کیست ها حالت انگور مانند داشته و گاهی به شکل ابعادی گرد و سفت هستند.

میکروکیست: معمولا این نوع از کیست ها همانطور که از نامشان پیداست، بسیار کوچک هستند و گاهی در تست های تصویر برداری مشخص می‌شوند.

ماکروکیست: ماکروکیست ها به اندازه ای بزرگ هستند که میتوان کاملا آنها را احساس کرد و قدرت رشد و افزایش سایز دارند.

انواع کیست سینه

فیبروکیست: نوعی کیست خوش خیم و از شایع ترین توده های غیر سرطانی است. معمولا شامل چندین کیست کوچک بوده و به دلایل هورمونی ایجاد می‌شود. به همین دلیل در خانم ها در دوران یائسگی این کیست دیده نشده و در صورت مشاهده نیاز به معاینات و بررسی دارد. در سنین متوسط ۱۸ تا ۵۰ سال نیز دیده می‌شود.

فیبروآنتیوم: این کیست خوش خیم معمولا به شکل برآمدگی هایی هستند که هنگام لمس با دست در زیر دست حرکت می‌کنند. در سنین ۱۸ تا ۴۰ سال این مورد بسیار رایج است.

پاپیلوم: این نوع کیست در نزدیک نوک سینه ها ایجاد و رشد می‌کند. در صورت بروز همچین عارضه ای شاهد ترشحات از نوک سینه خواهید بود.

پیشگیری از ایجاد کیست سینه

در واقع باید یادآور شد که برای پیشگیری از بروز کیست های سینه هیچ کاری از دست شخص بر نمی‌آید زیرا به عوامل و تغییرات هورمونی بستگی دارند. تنها کاری که شخص باید انجام دهد، این است که در صوورت بروز هرگونه علائمی در این نواحی، سریعا به بهترین دکتر فوق تخصص سینه مراجعه کرده تا معاینات بیشتر صورت گیرد. نادیده گرفتن این کیست ها و علائمش بیشترین ضرر را به خود شخص بیمار وارد کرده زیرا معمولا علائم دیر خود را نشان می‌دهند بنابراین این جمله یعنی که مدت زمان زیادی از بوجود آمدن این کیست گذشته و شما تازه متوجه آن شدید پس برای بهبود و تشخیص بدخیم یا خوش خیم بودن آن فورا باید پیگیری های لازم را انجام دهید.

تفاوت کیست و تومور

 تفاوت کیست سینه و تومور سرطانی سینه

کیست سینه به شکل دانه ی انگور پر آب و حاوی مایعات می‌باشد که در بیشتر موارد با لمس دست، حرکت کرده و جابجا می‌شوند. تومور بدخیم سینه، معمولا سفت بوده و جایی ثابت دارند. در صورت درمان دیر هنگام به بافت های سینه و زیربغل نیز آسیب خواهند رساند.

اختلالات کیست سینه در دوران شیردهی

همانطور که بیان شد، کیست های سینه معمولا دلایل هورمونی داشته و در دوران بارداری نیز میزان هورمون ها در بدن نیز افزایش می‌یابد به همین دلیل ممکن است در کیست ها تغییر سایز رخ داده و بزرگ شوند.

در برخی موارد که کیست در قسمت نوک پستان قرار داشته باشد، ممکن است هنگام مکیدن و شیر خوردن نوزاد احساس درد در خانم شیرده ایجاد شود و آزار دهنده باشد.

خاتمه

در انتها لازم است که تشکری ویژه داشته باشیم از خانم دکتر صلاتی که در هماهنگی و انجام نهایی این گفتگو نهایت همکاری و لطف را به ما داشتند و در این زمینه اطلاعات خودشان را که حاصل تجربه و تخصص ایشان است را در اختیار ما قرار دادند.

امیدواریم این مقاله که بازتابی دقیق از صبحت های خانم دکتر صلاتی می باشد، توانسته باشد اطلاعات و آگاهی های لازم را به خدمت شما عزیزان رسانده باشد و بتوانید با استفاده از این اطلاعات مشکلات خود را حل و رفع نمایید.

مطالب مرتبط
2 Responses
  1. سلام دکتر خسته نباشید من پسری ۲۷ ساله هستم دو هفته ای میشه در سینه سمت راست یه توده به اندازه لوبیا که زیاد هم سفت نیست ایجاد شده فقط موقع خواب که به سمت راست میخوابم یه خورده درد میگیره میخواستم ببینم لازم هست برم دکتر یا خودش خوب میشه
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *