ادگی و شلی سینه ها به دلایل مختلفی مانند بالا رفتن سن، نیروی جاذبه زمین، تغییرات وزنی و یا اثرات ناشی از بارداری، زایمان و شیردهی، ایجاد می شود. یکی از اثرات طبیعی بالا رفتن سن روی ظاهر سینه هاست و موردی است غیر قابل انکار. هدف از انجام جراحی لیفت سینه، تغییر فرم و ظاهر سینه ها و حفظ شادابی و جوانسازی این ناحیه است.
تکنیک های متعددی برای این روش جراحی وجود دارد که بهترین روش، با توجه به انتظارات بیمار و شرایط فیزیکی وی، از سوی پزشک تعیین می شود. گاهی اوقات ممکن است برش هایی زده شود که پوست و بافت اضافی برداشته شود. ممکن است محل قرارگیری هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه یا ارولا هم تغییر کند. با ما همراه باشید تا به توضیحاتی درباره این جراحی بپردازیم.
برای اینکه دید جامعی درباره جراحی لیفت سینه به دست آورید، نمایی شماتیک از این جراحی در عکس روبرو مشاهده می کنید. مراحل جراحی لیفت سینه را در چهار مرحله ساده نشان داده ایم. در مرحله اولیه برش ایجاد می شود، در مرحله دوم پوست و بافت اضافی سینه بریده می شود، در مرحله سوم سینه بالا کشیده می شود و در مرحله آخر بخیه های لازم زده می شود. اما این جراحی نیازمند توانایی و تبحر بالای جراح است و برای دستیابی به سینه هایی بی نقص، نکات بسیاری باید رعایت شوند.
بهترین کاندیدا برای جراحی لیفت سینه
خانم هایی که خواهان عمل بالا بردن سینه هستند، باید از لحاظ بدنی در شرایط خوبی به سر ببرند و انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از نتیجه جراحی داشته باشند.
جراحی لیفت سینه یکی از محبوب ترین جراحی های زنان است و معمولاً زنانی که به سن ۳۰ تا ۳۵ سال می رسند و بارداری داشتند، به دلیل افتادگی سینه ها و شل شدن آن ها خواهان انجام این جراحی هستند. ولی باید این نکته را هم مدنظر داشته باشند که آیا این جراحی برای آن ها مناسب است یا خیر. به بیان دیگر کاندیدای مناسبی برای این جراحی هستند یا خیر. این مورد اهمیت بسیار بالایی دارد.
افتادگی سینه درجات مختلفی دارد و از افتادگی خفیف، متوسط تا شدید ادامه دارد. برای اینکه این مورد تشخیص داده شود نیاز است که توسط یک متخصص پستان بررسی و معاینه صورت گیرد. البته تست هایی هم در خانه وجود دارد که می توان با قرار دادن یک مداد در زیر چین سینه این مورد را بررسی کرد. ولی نظر تخصصی همواره با پزشک جراح است.
این روش جراحی برای خانم هایی که سینه های کوچک و متوسطی دارند، نتایج خوبی را نیز به همراه خواهد داشت. توصیه ما این است که بیمار قبل از جراحی در خصوص تمام انتظارات، تغییرات دلخواه و هدف خود از انجام این روش جراحی با پزشک صحبت کند تا بهترین نتایج حاصل گردد.
برخی شرایط انجام این روش جراحی عبارت است از:
- سن، بالای هجده سال
- افتادگی سینه ها
- عدم بارداری و یا شیردهی
- نداشتن تصمیم به بارداری در آینده
- رسیدن به وزن بدنی ثابت. به این معنا که بیمار در آینده قصد کاهش وزن نداشته باشد.
در صورتی که قصد انجام جراحی لیفت سینه را دارید بهتر است که وزن خود را تا جای ممکن پایین بیاورید و شاخص توده بدنی متعادلی داشته باشید و سپس برای انجام جراحی لیفت سینه اقدام کنید.
خانم هایی که فرزند دارند، باید ۶ ماه از دوران شیردهی شان گذشته باشد. به همین خاطر، توصیه می شود جراحی لیفت سینه بعد از بارداری و پشت سر گذاشتن دوران شیردهی انجام شود. لیفت سینه و شیردهی مساله مهمی است که باید به آن توجه شود.
همچنین در اغلب موارد پیشنهاد می شود که شیردهی و زایمان انجام گیرد و زمانی که فرد دیگر قصد بارداری نداشت برای جراحی لیفت و پروتز سینه مراجعه داشته باشد.
در مواردی که جراحی لیفت سینه انجام می شود احتمال اینکه فرد نتواند شیردهی داشته باشد بالا می رود.
مشاوره قبل از جراحی لیفت سینه
در طول جلسات مشاوره، پزشک به بررسی سوابق پزشکی بیمار می پردازد، بافت و آناتومی سینه به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرد تا بهترین تکنیک جراحی مشخص شود.
شرکت در این جلسات، فرصت خوبی است تا در خصوص جزئیات روند جراحی و مراقبت های قبل و بعد صحبت شود. با بررسی هایی که در این جلسات انجام می شود، پزشک تشخیص می دهد که آیا بیمار گزینه مناسبی برای جراحی لیفت سینه می باشد یا خیر.
همچنین بیمار توقعات خود را از جراحی به پزشک اعلام می کند. پزشک هم توضیحاتی درباره روند جراحی و تکنیک مورد استفاده به بیمار ارائه می دهد تا وی دید خوبی نسبت به جراحی پیدا کند.
گاهی اوقات لازم است که همزمان با جراحی لیفت سینه، پروتز سینه هم به کار برده شود. در این شرایط پزشک توضیحات مربوط به این جراحی را هم به بیمار می دهد و این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که در این صورت هزینه پروتز سینه هم به هزینه جراحی لیفت سینه افزوده می شود.
تخمین هزینه های جراحی در جلسه مشاوره قبل از عمل انجام می شود و یک هزینه حدودی به بیمار گفته می شود.
مشاوره رایگان میخوای؟
- شمارتون رو وارد کنید، باهاتون تماس میگیریم.
دلایل انجام عمل لیفت پستان
اگر فردی قصد انجام جراحی لیفت پستان را دارد حتماً به دنبال بهتر شدن کیفیت زندگی خود می باشد. ولی باید بدانید که عمل لیفت پستان به هیچ عنوان راهکاری برای پر کردن خلا عاطفی، مشکلات روانی و کمبود اعتماد به نفس نیست. بر عکس در بسیاری از موارد دیده شده است که بیمارانی که به دلایل کمبود اعتماد به نفس یا برای خوشایند دیگران این جراحی را انجام داده اند، نتیجه عکس برای آن ها داشته و به دلایل مختلفی مانند وسواس فکری، اهمیت به حرف دیگران و … حتی بعد از عمل هم از نتیجه جراحی خود، راضی نیستند.
اغلب جراحان در صورتی که بیمار زیر ۱۸ سال سن داشته باشد، باردار باشد، در دوران شیردهی باشد و یا به دلایل غیر منطقی قصد انجام عمل را داشته باشد، از انجام جراحی سرباز می زنند. البته این گفته در مورد جراحان دلسوز و با وجدان صحت دارد. از سوی دیگر اگر سلامت عمومی فرد مناسب نباشد، نمی تواند این جراحی را انجام دهد. جراحی لیفت سینه برای زنان مبتلا به موارد زیر انجام نمی گیرد:
- سرطان سینه
- ماستیت ( عفونت پستان که به معنای عفونت بافت های نرم سینه است )
- پوست خشک و سخت و دارای ترک
- دیابت غیر قابل کنترل
اگر بیماری که قصد انجام لیفت پستان دارد در دوران شیردهی باشد، پیشنهاد می شود که تا پایان شیردهی صبر نموده و سپس برای این عمل اقدام کند. اگر فرد هیچ کدام از موارد مذکور را نداشت و کاندیدای مناسبی برای جراحی بود، به دلایلی که در ادامه خدمت تان عنوان می کنیم، می تواند برای این عمل به پزشک مراجعه کند.
دلیل اول: گردن درد
از دلایل انجام جراحی لیفت سینه می توان به گردن درد ناشی از بزرگی پستان ها اشاره کرد. سینه های بزرگ و افتاده می توانند باعث کشیدگی تاندون های ناحیه گردن شوند و گردن را رو به جلو بکشند. این فشار می تواند اثرات مخربی بر ناحیه گردن وارد کند. گردن درد به مرور زمان می تواند تبدیل به آرتروز گردن شود و به همین دلیل نیاز به انجام جراحی های دیگری برای رفع این عارضه هست. پیشنهاد می شود که در این صورت، برای عمل لیفت اقدام شود.
دلیل دوم: بزرگی پستان ها
ژنتیک، افزایش وزن، بارداری های پی در پی و عوامل هورمونی می توانند باعث بزرگی پستان ها شوند. سینه های کوچک شاید خوشایند بسیاری از افراد نباشد و خواهان سینه های بزرگ تری باشند. به همین دلیل به انجام جراحی پروتز سینه روی می آورند. ولی بزرگی بیش از حد پستان ها اصلاً ظاهر خوشایندی ندارد و در طولانی مدت می تواند باعث افتادگی سینه ها شود که این خود دلیلی برای انجام عمل لیفت پستان است. تا جای ممکن باید سایز سینه ها را ثابت نگاه داشت.
دلیل سوم: افتادگی سینه ها
افتادگی سینه ها از جمله شایع ترین دلایل برای انجام جراحی لیفت سینه است. افتادگی سینه ها به دلیل وزن سنگین سینه ها، نیروی جاذبه زمین، بارداری و شیردهی، افزایش و کاهش وزن و … رخ می دهد. معمولاً پیشنهاد می شود برای این عارضه از روش پیشگیری استفاده شود. زیرا در صورتی که سینه ها حالت افتاده پیدا کنند، معمولاً نمی توان بدون جراحی مشکل را برطرف کرد. بنابراین با عدم افزایش وزن و ورزش های خاصی می توان از این مشکل پیشگیری کرد.
بهترین جراح لیفت سینه
برای آنکه جراح لیفت سینه خود را انتخاب کنیم نیاز است که نمونه کارهای پزشکان مختلفی را مشاهده کنیم. در این مورد نیاز است که در اینترنت به جستجو و تحقیق درباره پزشک مورد نظرمان بپردازیم و نظرات بیماران مختلف را مورد بررسی قرار دهیم. یافتن بهترین جراح سینه شاید نیاز به تحقیقات زیادی داشته باشد.
عکس های قبل و بعد از افرادی که جراحی لیفت سینه انجام داده اند می تواند راهنمای بسیار خوبی باشد. به این منظور بهتر است که به مطب پزشکان مراجعه کرد. از سوی دیگر بهتر است که با بیماران دیگری که این جراحی را نزد پزشک مورد نظر انجام داده اند مشورت کنند. این جراحی پیچیدگی های مختلفی دارد ولی اگر نزد یک جراح خبره انجام گیرد، خیال بیمار می تواند راحت تر باشد.
به منظور مشاهده عکس های قبل و بعد جراحی لیفت سینه و فیلم های بیشتری از این جراحی می توانید اینستاگرام دکتر اعظم صلاتی را مشاهده کنید:
آمادگی برای جراحی لیفت سینه
سبک زندگی سالم
داشتن بدنی سالم، لازمه اصلی انجام جراحی لیفت سینه می باشد. بیمارانی که خواهان انجام این روش هستند، باید رژیم غذایی سالمی داشته باشند و ورزش کنند. شاید برای تان جالب باشد که بهترین سن جراحی لیفت سینه برای خانم های بالای ۱۸ سال تا ۶۰ سال است.
سلامت پستان ها
همچنین لازم است قبل از انجام جراحی لیفت سینه یا پروتز سینه حتماً سونوگرافی انجام گیرد تا از سالم بودن پستان ها اطمینان حاصل شود. در صورتی که توده ای مشکوک در سینه ها وجود داشته باشد، ابتدا باید مورد بررسی قرار گیرد و سپس برای جراحی زیبایی اقدام گردد.
سلامت بدن
همچنین افرادی که کم خونی دارند لازم است که قبل از جراحی این مورد با مصرف مکمل های آهن برطرف شود. قبل از جراحی لیفت سینه و بسیاری از جراحی ها آزمایش خون از بیمار گرفته می شود تا کم خونی مورد بررسی قرار گیرد.
عدم مصرف دخانیات
افراد سیگاری، باید از چند هفته قبل و بعد از جراحی، استعمال سیگار و دخانیات را کنار بگذارند. سیگار کشیدن باعث می شود اکسیژن خون کم شود و در نتیجه شاهد بروز عوارض احتمالی و طولانی شدن دوره نقاهت خواهیم بود.
داروهای رقیق کننده خون
مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین و ژلوفن، باید قبل از جراحی قطع شوند. این قبیل داروها، باعث افزایش حجم خون از دست رفته می شوند و روند انعقاد خون را نیز مختل می کنند. مصرف این داروها تا زمانی که پزشک صلاح بداند، ممنوع می باشد.
فراهم کردن امکانات لازم
جراحی لیفت سینه، جراحی سرپایی است، به همین خاطر، محل استراحت بیمار باید از قبل تعیین شود. به عنوان مثال، محل خوابیدن بیمار و استفاده از بالشت. توصیه می شود بیمار بعد از جراحی، به میزان کافی آب بخورد، به خصوص هنگام مصرف داروها.
عدم مصرف نوشیدنی های الکلی
مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی می توانند سیستم بدن را به هم بریزند. به همین دلیل توصیه می شود اگر فردی که قصد انجام جراحی لیفت سینه را دارد از یک ماه قبل از انجام جراحی، نوشیدنی های الکلی را کنار بگذارد و در صورتی که امکان آن را ندارد با پزشک مشورت کند.
هماهنگی با یک همراه
بهتر است روز جراحی، فردی از دوستان و یا اعضای خانواده، بیمار را همراهی کنند. معمولا بیمار تا چند روز، به کمک اطرافیان خود نیاز دارد. قبل از مراجعه برای جراحی لازم است با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده هماهنگ شود تا در روز جراحی همراه وی باشند.
در ادامه می توانید فیلمی از دکتر اعظم صلاتی را مشاهده کنید که درباره سرطان پستان صحبت می کنند. به این دلیل قبل از انجام هرگونه جراحی زیبایی برای سینه ها، از سلامت سینه ها اطمینان حاصل نمود:
روند عمل لیفت پستان
در ادامه به مراحل جراحی لیفت سینه اشاره می کنیم تا دید جامعی از جراحی پیدا کنید:
مرحله اول: ایجاد برش
برشی در ناحیه مورد نظر بنا به تشخیص جراح ایجاد می شود.
مرحله دوم: بریدن بافت های اضافه
بافت و چربی و پوست های اضافه بریده می شوند به نحوی که جانمایی سینه مشخص گردد.
مرحله سوم: بالا کشیدن سینه
سینه ها بالا کشیده می شوند تا به اصطلاح لیفت سینه ها حاصل شود.
مرحله چهارم: بخیه زدن
بخیه های لازم برای بستن نواحیه انجام می گیرد تا به سینه ها شکل مناسبی داده شود.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که جراحی لیفت سینه، تنها به رفع افتادگی سینه ها کمک می کند و تغییری در اندازه سینه ها ایجاد نخواهد کرد. افرادی که از کوچک بودن سینه های خود ناراضی هستند، می توانند از مزایای جراحی پروتز سینه بهره مند شوند. انواع مدل های پروتز سینه برای این منظور در دسترس است. همان طور که قبلا نیز اشاره شد، تکنیک های مختلف جراحی سینه وجود دارد که بر اساس نیاز بیمار و شرایط وی یکی از آن ها به کار گرفته می شود. افتادگی سینه ها در افراد مختلف متفاوت است. برش ها در جراحی لیفت سینه می توانند در محل های زیر زده شوند:
- اطراف هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه
- از قسمت هاله تا زیر چین های طبیعی
- به صورت افقی در امتداد چین های زیر سینه
دوران نقاهت بعد از عمل لیفت سینه
طول دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی، در هر بیماری متفاوت است. مدت زمان سپری شدن دوره نقاهت به مواردی از قبیل: نوع تکنیک به کار رفته در طول جراحی، روند ترمیم طبیعی بدن و شرایط جسمانی بیمار بستگی دارد.
استراحت کافی
توصیه می شود که بیمار بعد از جراحی به قدر کافی استراحت داشته باشد تا بتواند قوای بدنی خود را بازیابد و به مرور به فعالیت های روزمره خود بیفزاید. استراحت کردن می تواند به تسریع روند ترمیم بدن کمک زیادی کند.
محدودیت های فیزیکی و ورزش
بسیاری از بیماران می توانند یک هفته بعد به محل کار خود برگردند. با این حال، توصیه می شود بیمار تا جایی که می تواند در منزل استراحت کند و از انجام فعالیت های شدید بدنی مانند خم و راست شدن و یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کند. معمولا توصیه می شود به مدت سه هفته از انجام فعالیت های ورزشی خودداری شود. بعد از گذشت این بازه زمانی، ابتدا باید فعالیت های سبک انجام شود و سپس به شدت فعالیت های بدنی افزوده گردد.
سوتین مخصوص بعد از عمل سینه
سوتین مخصوص بعد از جراحی سینه اهمیت بالایی دارد. بعد از جراحی، پستان بند مخصوص به بیمار داده می شود که حتما باید پوشیده شود، این لباس مخصوص از بروز تورم پیشگیری و به حفظ فرم جدید سینه ها نیز کمک می کند. معمولا چند ماه زمان می برد تا التهاب و ورم سینه ها بخوابد.
اسکار بعد از عمل لیفت پستان
در خصوص اسکارهای این روش جراحی باید بگوییم، اسکارها بعد از جراحی قابل روئت هستند اما سعی می شود در این روش، برش ها از هاله قهوه ای رنگ تا زیر چین های سینه و به طور عمودی زده شوند. ظاهر این اسکارها به مرور زمان محو خواهد شد.
مزایای عمل لیفت پستان
بیماران بعد از این جراحی متوجه می شوند که سینه هایی سفت تر و بالاتر از موقعیت قبلی دارند. این موارد باعث می شود که اعتماد به نفس بیمار افزایش یابد. بسیاری از بیماران از نتیجه جراحی خود رضایت دارند و اظهار دارند که بعد از جراحی ظاهری زنانه تر و جوان تر پیدا کرده اند. لیفت سینه به افزایش سایز سینه ها منجر نمی شود ولی به دلیل ظاهر سفت تر و بالاتر ، پرتر به نظر می آیند. در مواردی که لیفت سینه به همراه پروتز سینه انجام می گیرد، تفاوت در سایز سینه ها هم مشهود است.
لیفت سینه فرد را به طور کلی تغییر نمی دهد و نباید بیمار از این جراحی انتظار معجزه داشته باشد. این جراحی تنها به بهبود ظاهر سینه ها کمک می کند. پیشرفت در جراحی های زیبایی به بیماران یاداوری می کند که توقعات واقع بینانه ای از جراحی داشته باشند. همچنین به خاطر داشته باشید که بهبود ظاهر سینه ها در هر سنی به یک نسبتی اتفاق می افتد.
در بسیاری از بیماران که دارای سینه های افتاده و بزرگ هستند شاهد گردن درد هستیم. زیرا وزن بالای سینه ها باعث می شود که گردن فشار بیشتری را تحمل کند و حالتی افتاده پیدا کند. در این موارد بعد از جراحی لیفت سینه و کاهش حجم سینه ها، شاهد کاهش درد در ناحیه گردن نیز هستیم. گردن درد نباید نادیده گرفته شود زیرا در دراز مدت می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.
البته ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که تعداد کمی از بیماران که قصد انجام لیفت سینه داشتند و قبل از جراحی برای اطمینان از سلامت سینه ها سونوگرافی دادند، تشخیص سرطان سینه داده شده است و پزشکان توانستند جان آن ها را نجات دهند. البته این مزیت جراحی لیفت سینه نمی تواند باشد ولی اهمیت بررسی دوره ای سلامت سینه ها را یاداورد می شود.
خطرات عمل لیفت پستان
عمل لیفت پستان، جراحی ایمن و بی خطری است که به اشکال مختلف و تکنیک های جدیدی انجام می گیرد و خطرات و پیچیدگی های حداقلی دارد. یکی از عوارض جانبی شایع بعد از جراحی ( به دلیل بیهوشی ) احساس خستگی بیمار و کوفتگی است. این جراحی به روشی استاندارد و توسط جراحان خبره و با تجربه پستان با بروزترین تکنیک ها انجام می شود.
پیچیدگی های ناشی از این جراحی بسیار اندک است ولی آگاهی از آن ها واجب است. از جمله خطرات شایع این جراحی می توان به واکنش به داروی بیهوشی، عفونت، اختلال در روند ترمیم زخم ها، احتمال پایین بروز ترومبوز شریانی، خونریزی شدید، درد شدید، نوک سینه بیرون زده یا فرو رفته، کبودی و هماتوم داخلی، نیاز به جراحی ثانویه و کلوئید یا اسکارهای قرمز و پوست ضخیم اشاره کرد.
بسیاری از عوارض جانبی مذکور موقتی هستند. همچنین احتمال بروز این پیچیدگی ها بسیار پایین است. عوارض جانبی تاثیرات کمی بر نتیجه جراحی می گذارند. ولی عفونت زخم ها بعد از جراحی می تواند باعث شود که اسکار ها حالتی بدفرم و ظاهری زشت پیدا کنند.
بنابراین تمامی اقدامات برای کاهش احتمال بروز عفونت انجام می شود. همچنین لازم است که بیمار از نشانه های عفونت زخم آگاهی پیدا کند تا در صورت بروز عفونت سریعاً به پزشک مراجعه داشته باشد.
احساس سوزش در نوک سینه ها طبیعی است و کبودی و درد در ناحیه به مرور کاهش می یابد و نیازی به نگرانی نیست. احتمال دارد که بیماران بعد از جراحی نتوانند شیردهی داشته باشند زیرا اغلب مجاری شیردهی به دلیل جراحی جابه جا شده و خارج شده اند.
مشاوره رایگان میخوای؟
- شمارتون رو وارد کنید، باهاتون تماس میگیریم.
هزینه جراحی لیفت پستان
هزینه عمل لیفت سینه به نسبت کمتری از جراحی پروتز سینه دارد زیرا از پروتز استفاده نمی شود. پروتزهای با کیفیت از برند های مختلف در دست هستند که قیمت آن ها با توجه به قیمت دلار بالا و پایین می روند. بنابراین قیمت دلار می تواند عامل تعیین کننده ای در هزینه جراحی پروتز سینه باشد. ولی اگر جراحی لیفت سینه بدون پروتز سینه انجام گیرد، تنها شامل دستمزد جراح، هزینه های کلینیک یا بیمارستان و هزینه های جانبی مانند دارو و پانسمان است.
در صورتی که در برخی موارد نیاز به بستری بیمار ( به مدت حداکثر یک شب ) در بیمارستان باشد، هزینه بستری هم به هزینه های جانبی افزوده می شود. بهتر است که در جلسه مشاوره، قبل از جراحی، در مورد هزینه های جراحی لیفت سینه با پزشک خود صحبت کنید و در این مورد اطلاعات لازم را کسب کنید.
سوال بسیاری از بیماران این است که آیا هزینه جراحی لیفت سینه تحت پوشش بیمه است و چه مقدار از هزینه ها را بیمه پوشش می دهد. این مورد بستگی به بیمه مورد نظر دارد ولی به این دلیل که بیمه های درمانی هزینه جراحی های زیبایی را تحت پوشش قرار نمی دهند، جراحی لیفت سینه هم مستثنی نیست. برای اینکه از این مورد اطمینان حاصل کنید می توانید با بیمه طرف قرارداد خود صحبت کنید و اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید.
در برخی موارد که جراحی های سینه به منظور درمان انجام می گیرند، مانند درمان سرطان پستان و جراحی توده های سینه، هزینه های جراحی می تواند تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
سوالات متداول عمل لیفت سینه
جراح سینه به طور ایده آل باید سال ها تجربه کاری در زمینه جراحی پستان داشته باشد. جراح سینه باید بتواند تشخیص دهد که چه روش جراحی و چه نوع پروتزی برای سینه بهترین گزینه است و جراحی باید به چه شیوه ای انجام گیرد. صبور بودن، با تجربه بودن، داشتن مهارت و اخلاق خوب همگی از ویژگی های جراح سینه خوب است.
لازم است که سینه ها معاینه شوند. در صورتی که نوک سینه در زیر خط سینه قرار داشته باشد ( جایی که سینه به پوست قفسه سینه متصل است) نیاز به لیفت سینه است. در صورتی که حجم سینه ها کم باشد و نتوان با بالا کشیدن سینه ها شکل مناسبی برای آن ها ایجاد کرد، لازم است که از پروتز سینه که در انواع مختلفی موجود است، استفاده شود.
سینه خود را بلند کنید و یک مداد در چین سینه قرار دهید و سینه خود را رها کنید. به نوک سینه خود در امتداد با مداد توجه کنید. در صورتی که مداد در زیر نوک سینه باشد، سینه ها دچار افتادگی و شلی هستند و شما احتمالاً نیاز به لیفت سینه دارید. البته این افتادگی درجات مختلفی دارد که در مقاله به آن ها اشاره کردیم. بنابراین بهتر است که این تست توسط پزشک انجام گیرد. ولی خود بیماران هم می توانند تا حدودی در منزل متوجه این مورد شوند.
معمولاً این مورد امکان پذیر نیست. هرچه سینه ها افتاده تر باشند، فرد نیاز بیشتری به لیفت سینه دارد. در صورتی که حجم سینه فرد کم باشد شاید نیاز باشد که به همراه جراحی لیفت سینه، از پروتز هم استفاده شود. ولی استفاده از پروتز سینه خود باعث بزرگ شدن سینه ها می شود و در صورتی که سینه ها افتاده باشند در دراز مدت می تواند باعث افتادگی بیشتر سینه ها شود. بنابراین توجه به این نکته بسیار مهم است.
در افتادگی های خفیف سینه، برش ها تنها در اطراف ناحیه نوک سینه یا ارولا قرار دارند ولی برای اغلب بیماران برش عمودی هم نیاز است. در برخی موارد برشی در ناحیه چین زیر سینه هم نیاز است که در نهایت برشی به شکل حرف T انگلیسی ایجاد می شود. تمامی این برش ها بستگی به میزان افتادگی سینه ها دارند. جراحی لیفت سینه به اعصاب ناحیه تا حدودی آسیب وارد می کند و تا مدتی بعد از جراحی بیمار شاهد کاهش حس یا بی حسی در ناحیه می شود. این مورد بعد از مدت زمان مشخصی بهبود می یابد و حس ناحیه باز می گردد و همچنین اسکارها به مرور زمان محو می شوند.
در صورتی که سینه ها دچار افتادگی شده باشند به این معناست که پوست های اضافی در ناحیه سینه وجود دارد، که برای بالا کشیدن سینه ها نیاز به برداشتن این پوست هاست. همچنین بافت اضافی پستان و چربی های ناحیه هم نیاز به خارج شدن دارند. به دلیل آسیب به عصب های ناحیه و مجاری شیردهی، بعد از این جراحی معمولاً در شیردهی اختلال ایجاد می شود. به همین دلیل در صورتی که فرد قصد بارداری و شیردهی داشته باشد، مناسب این جراحی نیست.
در اغلب موارد سینه های زنان به مرور زمان و با بالا رفتن سن دچار افتادگی می شود. سایز سینه ها، بارداری های پی در پی، وراثت و از دست دادن تدریجی بافت سینه با افزایش سن و سال می توانند از عوامل افتادگی سینه ها باشند. پتوز سینه یا افتادگی سینه ها کاملاً طبیعی است.
معمولاً برای این نوع جراحی از بیهوشی کامل کمک گرفته می شود و همچنین با بی حسی موضعی درد بعد از جراحی را کاهش می دهند. فرد در طول جراحی خواب است و هیچ دردی را احساس نمی کند. همچنین از روند جراحی هیچ آگاهی ندارد. در انتهای جراحی و قبل از به هوش آمدن بیمار، می توان از بی حسی موضعی با اثر طولانی مدت استفاده کرد تا بیمار برای ۱۲ ساعت بعد از جراحی یا بیشتر دردی نداشته باشد. برای این جراحی معمولاً از بی حسی موضعی استفاده نمی شود. در کل برای انجام جراحی های سینه بی حسی موضعی پیشنهاد نمی شود زیر خطرات زیادی دارد.
این جراحی معمولاً در اتاق عمل انجام می گیرد و نیاز است که چندین ساعت بعد از جراحی فرد در اتاق ریکاوری به سر برد تا تمامی علائم وی مورد بررسی قرار گیرند. همچنین برای مرخص شدن و رفتن به منزل نیاز است که بیمار با یک همراه برود. بر روی سینه پانسمان قرار داده می شود تا بخیه ها آلوده نشوند. همچنین سوتین مخصوصی باید پوشیده شود تا از بافت پستان ها حمایت شود.
لازم است که برای روز اول و دوم بعد از جراحی، فرد استراحت کافی داشته باشد. معمولاً فرد بعد از جراحی درد اندکی دارد که از داروهای مسکن مناسب استفاده می کند. نیاز است که ۵ تا ۷ روز بعد از جراحی به پزشک مراجعه کرده و معاینات لازم انجام گیرد. ۴۸ ساعت بعد از جراحی می توان پانسمان ها را باز کرده و استحمام نمود. لازم است تا قرار ملاقات اولیه با پزشک بعد از جراحی دائماً و به صورت ۲۴ ساعته سوتین مخصوص پوشیده شود تا زمانی که به پزشک مراجعه شود. بعد از آن پزشک راهنمایی های لازم را به بیمار می کند.
در اولین جلسه معاینه بعد از جراحی، بخیه ها مورد بررسی قرار می گیرند. در اغلب موارد از بخیه های جذب شونده استفاده می شود، بنابراین معمولاً هیچ بخیه ای نیاز به کشیدن ندارد. سینه ها بلافاصله بعد از جراحی کمی پرتر و بالاتر به نظر می آیند ولی چند هفته بعد از جراحی معمولاً سنیه ها گردتر می شوند و مقداری افتاده تر و طبیعی تر به نظر می آیند.
شروع دوباره فعالیت های ورزشی بستگی به نوع ورزش و شرایط فیزیکی فرد دارد. معمولاً فرد می تواند یک هفته بعد از جراحی ورزش های سبک را آغاز کند. ولی پیشنهاد می شود که دو تا سه هفته بعد از جراحی به انجام فعالیت های فیزیکی سنگین روی آورده نشود. ولی به طور کلی دوران نقاهت بعد از لیفت سینه کوتاه است. انجام فعالیت های فیزیکی بعد از این عمل بستگی به شرایط فیزیکی فرد هم دارد. در برخی بیماران حتی پیاده روی هم تا هفته ها منع می شود.
در پایان این که،
در این مقاله سعی کردیم تا جای ممکن درباره این جراحی و مراقبت های بعد از آن توضیحاتی ارائه دهیم. امیدواریم توانسته باشیم تا ابهامات شما درباره عمل بالا بردن سینه را برطرف کرده باشیم. در صورتی که سوالی ذهن تان را درگیر کرده است می توانید در بخش کامنت ها بپرسید. به طور خلاصه جراحی لیفت سینه همانند تمام جراحی ها دارای عوارض احتمالی است که آگاهی درباره آن ها می تواند به فرد در تصمیم گیری برای انجام آن کمک زیادی کند.
جراحی لیفت سینه، زمانی نتایج درخشانی به همراه دارد که سینه ها به دلیل بالا رفتن سن، بارداری، شیردهی و یا تغییرات وزن، فرم افتاده ای گرفته باشند. از جمله مزایای این روش جراحی می توان به زیبایی فرم ظاهر و جوانسازی سینه ها اشاره کرد. معمولا چند ماه طول می کشد تا نتایج اصلی این روش جراحی مشخص شود. توصیه ما این است که بیماران بعد از جراحی، نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کنند، رژیم غذایی سالم داشته باشند و تا جایی که می توانند آب و مایعات بخورند. مصرف آناناس و برخی میوه های کاهنده التهاب می توانند به کاهش تورم ناحیه سینه ها کمک شایانی کنند.
آن چه که در پایان باید به آن اشاره کنیم این است که مواردی مانند بالا رفتن سن و یا نیروی جاذبه می توانند بر روی بافت سینه ها و نتیجه جراحی تاثیر بگذارند. اما مسلما تغییرات ایجاد شده به مراتب کمتر از قبل از جراحی خواهد بود. تا جایی که می توانید از پوست خود مراقبت کنید، از مرطوب کننده استفاده کنید و در تماس مستقیم با نور خورشید قرار نگیرید. نور خورشید می تواند باعث پر رنگ شدن اسکارها شود.
منابع:
www.wrmd.com
www.laparoscopyhospital.com
من سه ساله لیفت کردم ولی دوباره شل شده به نظرتون ایندفعه پروتز کنم؟
باید معاینه بشید ولی اگر افتادگی کم باشه میشه پروتز کرد.
جراحی لیفت سینه چه مدت دوران نقاهت داره؟ چند روز بعد میشه سرکار رفت؟
معمولا یک هفته بعد میشه به محل کار رفت.باز بستگی به کارتون داره
به نظرتون جراحی لیفت سینه حتما باید با پروتز انجام بشه؟
نه بایدی وجود نداره باید حجم سینه رو بررسی کرد