ماموپلاستی یا عمل جراحی کوچک کردن سایز سینه چیست

ماموپلاستی چیست + عوارض آن

عمل ماموپلاستی چیست و چه عوارضی دارد؟ آیا با تکنیک ماموپلاستی برای کوچک کردن سایز سینه‌ها آشنایی دارید؟ ماموپلاستی جراحی است که به اصلاح سایز سینه‌ها می‌پردازد.

در این مقاله قصد داریم در ارتباط با جراحی ماموپلاستی برای کوچک کردن سایز سینه‌ها که به آن ماموپلاستی کاهشی نیز می‌گویند، صحبت کنیم.

با انجام ماموپلاستی سایز پستان کوچک تر شده و تناسب اندام زیبایی ایجاد می شود. در این جراحی پلاستیک پستان های بزرگ خانم ها، خوش فرم شده و تغییر سایز می یابند. به همین دلیل این جراحی، نوعی جراحی زیبایی محسوب می شود. اگر قصد انجام این جراحی را دارید، به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ماموپلاستی چیست

عمل جراحی ماموپلاستی که در بین خانم‌ها با عنوان عمل کوچ کردن سینه‌ها نیز معروف است یکی از انواع عمل‌های زیبایی سینه زنان است که در بین سایر عمل‌های زیبایی زنان مانند پروتز سینه و یا حتی لیفت سینه خواهان بسیاری دارد. ماموپلاستی که به انگلیسی آن را Mammaplasty می‌نامند یک جراحی پلاستیک در راستای اصلاح سایر و یا ترمیم افتادگی سینه است.

ماموپلاستی چگونه انجام می شود

عمل جراحی کوچک کردن سینه بعد از عمل ماستکتومی در زنان انجام شده و معمولا برای زیبایی و جوانسازی یا رفع نقص‌های سینه‌ها انجام می‌گیرد. عمل جراحی ماموپلاستی به روش‌هایی همچون کوچک کردن پستان (ماموپلاستی کاهشی) و افزایش سایز سینه (ماموپلاستی افزایشی) صورت می‌گیرد.

این عمل جراحی زیبایی سینه برای افرادی که با سایز و ابعاد سینه و یا مشکلات ظاهری آن رنج می‌برند پیشنهاد می‌شود، البته لازم به ذکر است که این عمل جدا از جنبه زیبایی و تناسب اندام، از لحاظ پزشکی و کاهش درد گردن و غیره نیز مفید است.

بیشتر بخوانید : ماستکتومی چیست

چرا ماموپلاستی کنیم؟

خانم ها با افزایش سن، افزایش وزن، بارداری ها و دوران شیردهی دارای سینه هایی بزرگ و بد فرم می شوند. وجود سینه های خیلی بزرگ و آویزان موجب نارضایتی خانم ها شده و به همین دلیل مایل هستند، جراحی کوچک کردن سینه ها را انجام دهند.  

انجام ماموپلاستی موجب زیباتر شدن و خوش فرم تر شدن سینه های خیلی بزرگ خانم ها می شود. ایجاد تناسب اندام دلخواه، موجب افزایش اعتماد به نفس در خانم ها می گردد. البته همیشه این جراحی برای ایجاد زیبایی انجام نمی شود. برخی مواقع این جراحی برای برطرف کردن درد گردن، درد شانه و یا ایجاد تقارن بین دو سینه انجام می شود. با مراجعه به پزشک فوق تخصص جراحی پستان می توانید به این مورد پی ببرید.

✔️ یکی دیگر از روش های تغییر سایز سینه ها جراحی پروتز سینه است. این مقاله را بخوانید تا نکاتی که نمی دانستید را به شما بگوییم.

نحوه عمل جراحی ماموپلاستی

برای انجام ماموپلاستی (کوچک کردن سایز سینه‌ها) باید به یک پزشک متخصص و جراح پلاستیک مراجعه کنید. مهارت و تخصص بالای پزشک در کسب بهترین نتیجه تاثیر می گذارد.  برای انجام این جراحی، بیمار بیهوشی عمومی دریافت می کند. مدت زمان این جراحی حدود ۲ تا ۳ ساعت است.

جراح پلاستیک ابتدا نواحی ایجاد برش جراحی را با خودکار بر روی بدن بیمار مشخص می کند. معمولا برش ها به سه شکل برش اطراف هاله سینه، برش عمودی و برش زیر سینه ایجاد می‌شوند. بعد از ایجاد برش مقداری از بافت چربی و بافت سینه با دقت برداشته می شوند، به طوری که رگ های خونی موجود در این ناحیه آسیب فراوانی نبینند. در انتها قسمت های برش خورده بخیه شده و پانسمان می گردد.

بیشتر بخوانید : عمل لیفت سینه

چه کسانی کاندید مناسب ماموپلاستی هستند؟

 وجود سینه‌های خیلی بزرگ در برخی از خانم‌ها، علاوه بر ایجاد نازیبایی و عدم تناسب اندام، موجب بروز مشکلاتی در زمان انجام فعالیت‌های مختلف روزانه می‌شوند. افراد زیر کاندید مناسب برای انجام عمل جراحی کوچک کردن سینه هستند.

  • خانم هایی که از شکل ظاهری سینه های خود رضایت ندارند
  • خانم هایی که به دلایل ژنتیکی دارای سینه های بزرگ هستند
  • خانم هایی که به دلیل داشتن سینه های بزرگ، دچار گردن درد و یا التهاب در زیر سینه شده اند
  • خانم هایی که به دلیل وجود سینه های بزرگ، دچار اختلالات خواب شده اند
  • خانم های بالاتر از ۱۸ سال که رشد سینه در آنها کامل شده است و از شکل سینه های خود راضی نیستند، می توانند این جراحی را انجام دهند
  • خانم هایی که به دلیل بزرگ بودن سینه هایشان، نمی توانند رشته ورزشی مورد علاقه خود را انجام دهند
  • خانم هایی که از تناسب اندام خود به دلیل وجود سینه های خیلی بزرگ راضی نیستند
  • خانم هایی که به دلیل داشتن سینه های خیلی بزرگ، دچار مشکلات پوستی و عرق سوزی در قسمت زیرین سینه می شوند

چه کسانی نمی توانند از مزایای ماموپلاستی بهره ببرند؟

برای انجام ماموپلاستی باید وزن ایده آل و ثابتی داشته باشید. کاهش وزن و افزایش وزن های مکرر موجب تغییر در شکل ظاهری سینه ها می شود.

بعضی از متقاضیانی که مبتلا به بیماری‌های دیابت، سیستم قلب و عروق، اضافه وزن بیش از حد (ابتدا باید کاهش وزن داشته باشند سپس اقدام به عمل جراحی کوچک کردن سینه کنند)، زیر ۱۸ سال سن دارند نمی‌توانند جراحی ماموپلاستی را انجام دهند.

افرادی که توانایی عمل ماموپلاستی سینه و پستان زنان را ندارند

هرچند که اگر از برخی موارد اطلاع نداشته باشید باتوجه‌به آزمایشات قبل از عمل جراحی کوچک کردن سایز سینه‌ها یا همان ماموپلاستی (Mammaplasty) مطلع می‌شوید پس اگر مورد خاص و مشکوکی در شما توسط پزشک مشاهده شود، این عمل جراحی زیبایی سینه صورت نمی‌پذیرد.

مراقبت های جراحی ماموپلاستی

هنگام انجام ماموپلاستی برای کوچک‌تر کردن سایز سینه ها چه نکاتی را باید بدانید؟ مواردی تحت عنوان مراقبت های قبل از عمل و مراقبت های بعد از عمل نیاز است که باید آن ها را رعایت کنید. در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.

مراقبت های قبل از عمل کوچک کردن سینه

برای انجام عمل‌های زیبایی مانند ماموپلاستی باید تحقیقات زیادی انجام دهید و بهترین و با تجربه ترین پزشک متخصص را برای انجام عمل انتخاب کنید. ما در تیم دکتر اعظم صلاتی به عنوان پزشک فوق تخصص جراحی پستان با سابقه درخشان در کنار شما هستیم تا بهترین تجربه را داشته باشید.

مزایای ماموپلاستی کاهشی
  • اگر مبتلا به بیماری زمینه ای هستید و یا از داروهای خاصی استفاده می کنید، قبل از عمل به اطلاع پزشک برسانید.
  • انجام آزمایشات و معاینات تخصصی جهت بررسی خطر ابتلا به سرطان پستان، قبل از عمل لازم است.
  • ترک مصرف الکل و سیگار حدود یک ماه قبل از جراحی باید انجام شود.
  • قطع مصرف داروهای ضد التهابی، داروهای رقیق کننده خون، مکمل های غذایی، گیاهان دارویی و ویتامین E  حدود ۲ هفته قبل از انجام عمل جراحی انجام شود.

مراقبت های بعد از جراحی

برای کسب نتیجه مطلوب باید مراقبت‌های بعد از عمل ماموپلاستی را به دقت رعایت کنید.

  • بیمار تا ۲۴ ساعت بعد از انجام عمل احتیاج به همراه دارد. احساس سنگینی و گیجی بعد از عمل، به دلیل انجام  بیهوشی عمومی کاملا طبیعی است.
  • استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی ناحیه عمل موثر است.
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع و تا پایان استفاده کنید.
  • با اجازه پزشک معالج، راه رفتن آهسته و آرام را شروع کنید تا روند بهبودی سریعتر انجام شود.
  • از رژیم غذایی سالم و کامل در دوره نقاهت بیماری استفاده کنید.
  • مصرف سدیم، غذاهای کنسروی، غذاهای فرآوری شده، فست فودها و غذاهای شور موجب کاهش روند ترمیم زخم و افزایش تورم محل جراحی می‌شوند.
  • از مصرف نوشیدنی‌های الکلی و کشیدن سیگار برای مدت یک ماه خودداری کنید.
  • بعد از دو روز از عمل می‌توانید استحمام کنید.
  • استفاده از سوتین طبی بعد از عمل برای ایجاد فرم و شکل مطلوب پستان لازم است.
  • زخم محل برش را خشک و تمیز نگهدارید.
  • انجام فعالیت‌های سنگین بدنی و تمرینات ورزشی برای مدت یک ماه ممنوع است.

عوارض ماموپلاستی برای تغییر سایز سینه ها

انجام عمل جراحی ماموپلاستی یا کوچک کردن سینه هم مانند هر جراحی دیگر، همراه با ایجاد عوارض جانبی است. البته بروز عوارضی مانند التهاب، ورم، درد و خونریزی کوتاه مدت هستند و با بهبود زخم جراحی از بین می روند. اما اگر این جراحی توسط یک فرد نالایق انجام شود و یا بیمار مراقبت های بعد از عمل را به خوبی انجام ندهد، ممکن است عوارض جانبی زیر ایجاد شوند:

  • ایجاد عفونت در محل برش جراحی
  • خونریزی محل جراحی
  • خون مردگی
  • از دست رفتن حس نوک پستان
  • بروز واکنش های حساسیتی به مواد بیهوشی مورد استفاده
  • ایجاد مشکل در شیردهی
  • ایجاد کبودی و تورم وسیع
  • عدم تقارن بین دو سینه
  • بد شکلی و غیر طبیعی شدن سینه ها
  • از دست رفتن هاله نوک سینه

کلام آخر

با انجام جراحی ماموپلاستی علاوه بر ایجاد زیبایی و تناسب اندام دلخواه، مشکلات مختلفی مانند درد گردن، درد شانه ها و عرق سوز شدن قسمت زیرین سینه درمان می شوند. البته این درصورتی ایت که این جراحی برای شما مناسب باشد. برای کسب ازلاعات بیشتر در این زمینه لازم است به بهترین متخصص جراحی پستان در تهران مراجعه کنید تا از اقدامات لازم آگاه شوید.

منبع : ویکی پدیا

سوالات متداول درباره کوچک کردن سینه بانوان

عمل ماموپلاستی چیست؟

عمل ماموپلاستی یک جراحی زیبایی سینه است که در راستای کاهش سایز سینه (مامو پلاستی کاهشی) و یا افزایش سایز پستان (مامو پلاستی افزایشی) توسط متخصص و جراح پلاستیک انجام می‌شود که معمولا جهت زیبایی و جوانسازی سینه خانم‌ها و یا ترمیم و رفع نواقصی همچون عدم تقارن پستان‌ها صورت می‌پذیرد.

عوارض عمل ماموپلاستی در زنان چیست؟

این عمل زیبایی سینه نیز مانند سایر عمل‌های جراحی دارای عوارض است؛ برخی از عوارض عمل ماموپلاستی در زنان شامل ایجاد عفونت در ناحیه عمل، خونریزی، درد و التهاب، خون مردگی، عدم تقارن و غیره است که تمام موارد را در این مقاله برای شما نام برده‌ایم.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *