سینه سوم یا پستان فرعی

سینه سوم یا پستان فرعی

سینه شوم چیست؟ آیا خانم ها همه سینه سوم دارند؟ یکی از عارضه هایی که در موارد نادری ظاهر می شود سینه سوم یا پستان فرعی است. این موضوع سبب می شود زنان بافتی مشابه به سینه و پستان خود را در بخش های دیگر بدنی خود شاهد باشند. علاوه بر اینکه نمای ظاهری بدن به هم می ریزد در شرایطی ممکن است که درد هایی را زنان تجربه کنند.

سینه سوم یا پستان فرعی چیست؟

سینه سوم یا پستان فرعی به یک برآمدگی غیر طبیعی زیر بغل گفته می شود که بافتی نرم دارد. البته این برآمدگی بدون هیچ گونه دردی است و موجب آزار افراد نمی شود.این سینه اضافه به طور کلی درد را با خود به همراه داشته، همچنین ظاهری نازیبا و ناخوشایند را برای خانم ها رقم می‌زند. گاهی در دو طرف بدن این عارضه مشاهده می‌شود یعنی در دو سمت بدن، سینه سوم وجود دارد و ممکن است اندازه های متفاوتی نیز داشته باشند. این عارضه ناشی از اختلالی است که در بافت سینه اصلی ایجاد می شود و تا بخش های زیر بغل این بافت ادامه پیدا می کند. سینه سوم یا پستان فرعی بیماری محسوب نمی شود و در موارد نادر و اندکی در برخی از زنان بروز و ظهور دارد.

سینه سوم یا پستان فرعی

علت رشد پستان فرعی یا سینه سوم چیست؟

این عارضه در دوران بارداری و شیردهی احتمال دارد رخ دهد. دلیل این که در این دوران احتمال بروز این عارضه افزایش پیدا می کند این است که غدد شیری فعال می شوند و در نتیجه این سینه اضافی نیز بزرگ تر می شود. در اطراف خود بانوان زیادی را می‌بینیم که در ناحیه کنار سینه و نزدیک زیر بغل خود توده ای از چربی دارند و برای افراد موضوعی بسیار عادی است زیرا چربی تلقی می‌شود اما این توده زمانی که غدد پستان نیز فعال شوند، به عنوان یک سینه فرعی رشد خواهند کرد که در این صورت باید حتما به بهترین فوق تخصص پستان مراجعه داشت. اضافه وزن نیز از جمله عواملی است که زمینه را برای رشد سینه سوم فراهم می کند.

بعضی مواقع اختلالات تکاملی به صورت مادرزادی سبب می‌شود سینه فرعی در ناحیه کنار پستان و زیر بغل به وجود آید. هنگامی که بلوغ یا بارداری برای شخص رخ می‌دهد ممکن است شروع رشد نسج فرعی سینه باشد.

پستان سوم و سینه فرعی چگونه قابل تشخیص است؟

در بعضی موارد، این پستان از روی پوست و با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست و باید با روش هایی مثل سونوگرافی و ام آر آی آن را تشخیص داد. اما علاوه بر این نوع، در برخی موارد کاملا با معاینات ظاهری نیز قابل تشخیص است. بنابراین این افراد تحت این روش های عکسبرداری قرار می گیرند، سپس عکس های رادیولوژی مورد بررسی قرار می گیرند و تشخیص های لازم انجام می شود.

انواع سینه سوم از نظر شکل ظاهری

سینه سوم دارای شکل ظاهری گوناگونی هستند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:

پلی ماستیا: در این شکل، سینه دارای آرئول ( نوک سینه که قهوه ای رنگ است) می‌باشد و در حقیقت در دسته ی یک سینه کامل بشمار می‌رود.

سینه فرعی بدون آرئول: در این نوع، سینه به صورت کامل است اما آرئول ندارد و به همین دلیل چون بافتی شبیه به سینه بدون قسمت قهوه ای رنگ است، خانم ها معمولا آن را با توده ای سرطانی اشتباه می‌گیرند.

آرئول بدون وجود سینه: در این گروه، ناحیه آرئول در اطراف زیر بغل دیده شده اما بافتی مشابه سینه مشاهده نمی‌شود و در واقع اصلا وجود ندارد.

نوک سینه بدون بافت اصلی: در این طبقه بندی، نوک سینه وجود داشته اما ناحیه آرئول  بافت سینه وجود ندارد. گاه افراد این سینه فرعی را با خال های گوشتی نیز اشتباه گرفته و برای معاینات دیر اقدام می‌نمایند.

آیا سینه سوم نشانه سرطان است؟

این مسئله به طور میانگین وجود دارد که خانمی بعد از چکاپ ها و معاینات متوجه توده سرطانی که در بافت سینه فرعی وجود دارد، آگاه شوند اما این موضوع به ندرت به چشم می‌خورد.

آیا سینه فرعی با درد همراه است؟

به طور کلی سینه فرعی در آقایان با درد همراه نیست اما این موضوع در بانوان کاملا برعکس است، خصوصا در زمان های بارداری، شیردهی و یا عادت ماهیانه نیز درد بیشتری را به همراه دارد.

علائم و نشانه های سینه سوم یا پستان فرعی

سینه سوم دارای نشانه هایی در بدن است که می‌توان با این علائم وجود آن را تشخیص داد:

  • شکل گیری یک توده اضافی در زیر بغل
  • بروز تغییرات در بافت سینه سوم در دوران قاعدگی: در دوره پریودی ممکن است که به دلیل تغییرات هورمونی شدیدی که دختران و زنان جوان تجربه می کنند این سینه بزرگ تر از زمان های دیگر شود.
  • در برخی از موارد پستانی که در زیر بغل شکل گرفته است امکان شیردهی را برای زنان فراهم می کند.
  • در دوره شیردهی زنان این پستان رشد می کند و بزرگ می شود. در مواردی نیز زنان شیردهی درد هایی را در این نواحی تجربه می کنند.
  • درمان سینه سوم یا پستان فرعی

    گاهی سینه فرعی برای افراد دردسر ساز نمی‌شود و هیچگونه دردی به همراه ندارد و حتی دچار کاهش سایز می‌شود اما با این حال بهتر است برای معاینات چند ماهه حتما به بهترین پزشک مربوط به پستان مراجعه فرمایید. در مواردی دیگر سینه سوم دچار افزایش سایز شده اما هیچ درد و علامتی به همراه ندارد، در این صورت باید برای درمان این معضل با فوق تخصص سینه مشورت نمایید و بهترین و بی ضرر ترین راه را بیابید اگرچه این را هم بدانید که شیردهی موجب کاهش سایز سینه فرعی می‌شود.

    جراحی سینه سوم یا پستان فرعی

    جراحی یک روش درمانی برای بهبود و درمان وضعیت پستان سوم یا سینه فرعی در زنانی است که این عارضه برایشان ناراحت کننده و دردناک شده است. در جراحی زیبایی زیر بغل با توجه به میزان و شدت بافت پستان برنامه جراحی طراحی می شود. نحوه انجام جراحی سینه سوم به این شکل است که در بخش بافت اضافی برشی ایجاد می شود تا مجرای تخلیه چربی اضافی فراهم شود. سپس از همین کانال چربی های اضافی خارج شده و در نهایت محل برش ها بخیه می خورد.

    لیپوساکشن سینه فرعی

    در برخی از موارد افرادی که پستان فرعی دارند در نزدیکی ناحیه سینه سوم آن ها است. در این موارد برای درمان و بهبود ظاهر این سینه فرعی می توانند از روش لیپوساکشن کمک بگیرند. بنابراین نیازی به انجام جراحی وجود ندارد. در این روش با استفاده از لوله کانولا می توانند بافت چربی های موجود زیر بافت سینه را بکشنند و با ساکشن به بیرون تخلیه کنند.

    سینه فرعی در بدن

    انجام همزمان جراحی و لیپوساکشن برای درمان سینه سوم

    در مواردی که سینه سوم یا پستان فرعی بافت غددی دارد باید لیپوساکشن همزمان با جراحی انجام شود تا این بافت ها به طور کامل به بیرون منتقل شوند. در صورتی که این بافت های غددی به سمت بیرون منتقل نشوند بعد ها ممکن است که مشکلاتی برای افراد ایجاد شود.

    مراقبت های بعد از جراحی سینه فرعی

    جراحی سینه سوم در دسته جراحی های سرپایی قرار دارد و فرد بعد از انجام آن و گذراندن دو ساعت برای رسیدن به بهترین حالت عمومی بدن، از بیمارستان مرخص و می‌تواند به زندگی روزمره خود بازگردد.

    فعالیت های سنگین اعم از شنا کردن، بلند کردن اجسامم سنگین، ورزش های شدید در باشگاه، اسب سواری و … اجتناب نمایید.

    جراحی را در زمانی انجام دهید که دوران شیردهی شما قبل از جراحی به پایان برسد.

    جمع بندی

    در پایان توصیه داریم در صورتی که از سوی پزشک تشخیص داده شده شما دارای سینه سوم یا پستان فرعی هستید، نگرانی نداشته باشید. زیرا که این عارضه بیماری نیست و به راحتی می‌توان به درمان آن پرداخت. در صورتی که این موضوع را به موقع تشخیص دهید و برای روند تشخیص و درمان سریعاً اقدام کنید، می توانید نمای ظاهری بد و احتمال رخداد پیامد های منفی احتمالی آن را نیز از بین ببرید.

    مطالب مرتبط
    یک پاسخ
    1. سلام خانم دکتر من ۱۵سال زیر هردو بغلم پستان فرعی دارم حالا هفته نهم باردارم قبلاً فقط بعد از زایمان موقع شیر اینها بزرگ می‌شدند درد زیاد داشتم اما حالا باردارم بستان فرعی بزرگ شده درد دارم میترسم تا نو ماه همینجوری درد بکشم آیا در بارداری راهی هست که اذیت نشم؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *