کنسر سینه

سرطان نوک سینه

سرطان نوک سینه

سرطان نوک سینه با سرطان سینه متفاوت است. این بیماری نسبتا کمیاب می باشد که علائم آن روی پوست و اطراف نوک پستان خانم ها و گاها آقایان دیده می شود. افراد با سنین بالا بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

سرطان نوک پستان ابتدا روی مجرای نوک پستان بروز می کند و سپس به سطح نوک سینه و آرئولا گسترش می یابد.

عوارض جانبی سرطان سینه

سرطان سینه نوعی از بیماری های خاموش می‌باشد که با گذشت زمان ممکن است علائمی از خود نشان ندهد یا پزشک را با بروز علائمی، گمراه سازد، در حالی که خود بیماری همچنان در حال پیشرفت است. برای درمان سرطان بافت سینه حتما باید بهترین و ماهرترین فوق تخصص سینه را برگزینید تا با تشخیص درست، بهترین روش درمان به سرعت پیش گرفته شود. هر کدام از روش های انتخابی برای درمان سرطان نیز دارای عوارض جانبی برای بدن هستند، اما باید مورد استفاده قرار بگیرند.

علائم سرطان سینه

سرطان نوک سینه چه علائمی دارد؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید علائم این بیماری تنها روی پوست نوک یک پستان نمایان می شود. از جمله نشانه های مربوط به سرطان نوک سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اگزما
  • خارش و برآمدگی قرمز روی نوک سینه و ادامه دار بودن آن تا اطراف آرئولا
  • زخم کوچک
  • لکه های خشک و قرمز
  • پوسته پوسته شدن
  • خونریزی پوست نوک سینه
  • احساس خارش یا سوزش در کنار سایر علائم
سرطان نوک سینه

احتمال ابتلای افرادی که نوک سینه آن ها دارای حالت طبیعی است اما احساس خارش ، سوزش و خونریزی دارند ، بسیار کم است اما لازم است برای اطمینان به پزشک متخصص مراجعه نمایند.

در صورت مشاهده هر یک از آن ها در نوک پستان ، لازم است به پزشک معالج خود مراجعه نمایید. چرا که هر چه تشخیص بیماری سریع تر انجام گیرد ، احتمال بهبودی بیمار نیز بیشتر می گردد.

می‌توان از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری کرد؟

  • ورزش به صورت منظم
  • انتخاب سبک زندگی صحیح
  • کاهش مصرف الکل

با توجه به اینکه احتمال بهبود بیماران مبتلا به سرطان نوک پستان در مراحل اولیه بیشتر است ، در برخی از کشورها هر چند سال یک مرتبه ، غربالگری پستان انجام می شود تا افراد سالم و بیمار از هم تفکیک شوند.

عوامل موثر در بروز سرطان سینه

عوامل زیادی در ابتلا به سرطان پستان تاثیرگذارند که مهم ترین آن ها افزایش سن می باشد. هر چه سن فرد بیشتر باشد ، خطر ابتلا به سرطان نوک پستان در او بیشتر است.

سایر عواملی که موجب پیدایش سرطان سینه خواهند شد:

  • تغییرات هورمونی در بانوان بالای ۵۰ سال
  • وجود سابقه ارثی سرطان: عوامل ژنتیکی که در بسیاری از بیماری ها دخیل هستند ، در سرطان نوک سینه نیز موثر می باشند ؛ به نحوی که اگر فردی با سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده شما وجود داشته باشد ، احتمال مبتلا شدن شما نیز وجود دارد.
  • وجود بیماری های غیر طبیعی بافت سینه: افرادی که در گذشته به بیماری سرطان پستان مبتلا شده اند و یا غده خوش خیم داشته اند ، مستعد درگیری با سرطان نوک سینه می باشند.
  • استفاده از پرتو درمانی برای درمان برخی بیماری ها در قفسه سینه
  • استفاده از نوشیدنی های الکلی: وشیدن الکل نیز می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان نوک سینه شود.
  • استفاده از دخانیات بیش از حد
  • اضافه وزن و داشتن BMI بالا به ویژه در زنان یائسه ، یکی دیگر از عواملی است که برای ابتلا به سرطان سینه تاثیرگذار می باشد.

وزن خود را کنترل کنید!

عزیزان هیچگاه از کنترل وزن خود غافل نشوید و فعالیت بدنی خود را به طور مداوم حفظ بفرمایید. جالب است بدانید سرطان نوک سینه و سرطان سینه بیشتر در خانم های چاق شایع است. اضافه وزن بالا و چاقی غیر طبیعی احتمال ابتل به سرطان این بافت بدن را نیز افزایش می‌دهد. بانوان عزیز چکاپ های چند ماهه در دوران یائسگی را جدی بگیرند.

چه عواملی سبب بروز سرطان نوک سینه در شیردهی می‌شود؟

در ابتدا قابل ذکر است که بروز سرطان در این دوران معمولا خیلی نادر است و در موارد بسیار کمی این موضوع دیده می‌شود. عواملی که موجب بروز این بیماری در دوران شیردهی می‌شود:

احتقان سینه: در هفته های اول شیردهی، سینه های مادر مملو از شیر است، که باید توجه داشت تا به طور کامل و درست تخلیه شوند.

انسداد مجاری: شیر در مجاری سینه در جریان است، اما در بعضی مواقع این مجاری به طور کامل از شیر تخلیه نشده و سپس مجاری شیری مسدود می‌شود. پس از تجمع شیر و مسدودی مجرا، احتمال تشکیل توده وجود دارد.

ماستیت سینه: در اثر تجمع بیش از حد شیر در مجاری شیری، پروتئین ها به بافت های نواحی ترشح شده که  گاهی با علائمی از جمله احساس ناخوشایند در بافت سینه، قرمزی سینه و تب نیز همراه است. د صورت بروز این مشکل، خانم باید عمل شیردهی را مرتبا تکرار کرده تا سینه تخلیه شود و توده ایجاد نشود.

روش های تشخیص سرطان نوک سینه

تشخیص توده های ناشی از سرطان نوک پستان ، از طریق آزمایش های مختلف و عکس برداری انجام می شود. این اقدامات معمولا در کلینیک های تخصصی انجام پذیر است. لیست زیر به عنوان روش های تشخیص سرطان نوک سینه می باشد :

  • معاینه پستان برای بررسی توده ها
  • ماموگرافی که برای افراد بالای ۳۵ سال به علت تراکم کمتر در سینه مناسب است.
  • سونوگرافی یا MRI پستان که بیشتر در سنین کمتر از ۳۵ سال تجویز می گردد.
  • نمونه برداری از پوست (بیوپسی پوست)

هر یک از روش های فوق می تواند برای بیماران با شرایط مختلف به کار گرفته شود اما اینکه هر کدام برای چه گروهی از بیماران مناسب هستند ، به تشخیص و نظر پزشک معالج بستگی دارد.

آیا سرطان نوک سینه درمان می شود؟

روش های درمان سرطان نوک سینه مشابه سرطان سینه است ؛ با این تفاوت که در صورت جراحی ، بافتی از بین می رود که مربوط به نوک سینه و آرئولا می باشد.

روش درمان سرطان نوک پستان می تواند با هر یک از روش های زیر ادغام شود و سلول های سرطانی را از بین ببرد.

  • شیمی درمانی
  • پرتودرمانی
  • درمان بیولوژیکی یا هورمونی

درمان سرطان نوک پستان در مراحل اولیه ، به مراتب نتیجه بخش تر است.

دکتر اعظم صلاتی فوق تخصص جراحی پستان، سرطان و زیبایی هستند. جهت ارتباط با ایشان می توانید به پیج اینستاگرام ایشان مراجعه کنید. شماره های تماس : ۰۲۱۶۶۹۰۹۹۸۴

شیردهی خانم مبتلا به سرطان نوک سینه امکان پذیر است؟

معمولا پزشک توصیه دارد، هنگامی که بیماری سرطان در بافت سینه مشاهده شد، فرآیند شیردهی نیز متوقف گردد. یکی از دلایل مهم توقف شیردهی، شروع روش های درمانی بوده است که بر شیر مادر اثر منفی خواهد گذاشت و برای نوزاد نیز نامناسب است. بنابراین بهترین راه حذف شیردهی برای فرزند می‌باشد.

تاثیر شیمی درمانی بر بدن

همانطور که می‌دانید شیمی درمانی یکی از راه های موثر برای درمان سرطان می‌باشد. پزشک فوق تخصص سینه قطعا از روش شیمی درمانی استفاده خواهد کرد و در عین حال سعی می‌کند عوارض جابی ناشی از این درمان را در پایین ترین سطح حفظ کند. اما متاسفانه این روش عوارض جانبی را در بر دارد که البته در مدت زمان کوتاهی رفع خواهند شد. در معدود موارد ممکن است سلول های سالم بدن فرد بیمار، نیز تحت تاثیر شیمی درمانی قرار گرفته و فرد را با بیماری های دیگری مواجه کند.

ابتدایی ترین ناحیه ای که این روش درمان آن را تحت الشعاع قرار می‌دهد، فولیکول های مو هستند.

باید بدانید که این روش بر بر سلول های فعال بدن تاثیر دارد، گاهی سلول های سالم مانند سلول های سرطانی نیز فعال هستند و به همین دلیل است که دچار اختلال با شیمی درمانی می‌شوند. توجه داشته باشید طی شیمی درمانی حتما در کنار خود همراه داشته باشید زیرا پی از پایان کار احساس کسلی و خستگی خواهید داشت.

سخن پایانی

سرطان نوک سینه می تواند بیماری مستقل و یا نشان دهنده سرطان پستان در فرد باشد. در صورت بروز هر یک از علائم مذکور ، فرد می بایست در سریع ترین زمان ممکن ، به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کند تا با بکارگیری روش های مختلف تشخیص ، مبتلا بودن او رد یا تایید شود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *