علل درد سینه ها
علت درد سینه چیست؟
چگونه می توان این چنین درد ها را کاهش داد؟
درد سینه یکی از مشکلات بسیار رایج در میان بانوان است، اغلب این درد ها با حساسیت، سوزش، یا حتی سفت شدن بافت سینه بروز پیدا می کنند. آن ها می توانند موقتی یا دائم باشند، همینطور در هر سنی ممکن است رخ دهد. خبر خوب این که درد های از این دست نشانه ی مشکلی جدی و نگران کننده نیست به راحتی قابل درمان است. در ادامه این نوشتار به علائم و علل درد سینه ها با توجه به مطالعاتی از منابع مختلف و معتبر علمی پرداخته می شود. با ما همراه شوید:
در مورد درد پستان
سینه های زنان بنا به دلایل مختلفی از قبیل: ترشح هورمون های زنانه که استروژن نام دارند بیشتر از قبل می شود و در طی چرخه عادت ماهانه، این هورمون ها باعث تغییر در بافت پستان می شود که می تواند درد یا ناراحتی را در برخی از زنان ایجاد کنند. این در حالی است که سینه ها با ترشحات هورمونی همیشه دردآور نمی شوند و اغلب درد ها گاه به گاهی است. متخصصین از این درد ها تحت عنوان ماستالژیا که اتفاقی رایج در میان زنان است یاد می کنند. درد های این چنینی به دو دسته چرخه ای و غیر چرخه ای تقسیم بندی می شوند. درد های چرخه ای با دوره قاعدگی مرتبط است، دردی است که قبل، بعد یا حین عادت ماهانه کمتر می شود. شدت و ضعف این درد ها ممکن است در دوره های خاصی در زندگی متفاوت باشد. نا گفته نماند درد های سینه نشانه بیماری های غیر سرطانی است و به ندرت نشان از سرطان سینه است. توجه داشته باشید: هر گونه دردی که علت آن مشخص نبود و بعد از اتمام دوره های قاعدگی برطرف نمی شد باید در اسرع وقت برای بررسی و ارزیابی به پزشک متخصص مراجعه کرد.
درد سینه خارج از پستان چیست؟
این اصطلاح زمانی به کاربرده می شود که درد در ناحیه پستان احساس می شود در حالی که منبع بروز آن جای دیگری از بدن است به عنوان مثال درد درون قفسه سینه به پستان ها هم سرایت می کند.
علائم درد سینه
درد های در غیر چرخه ای با علامت های ثابت و همیشگی همراه است و به صورت سخت، سوزشی و طاقت فرسا بروز پیدا می کنند. اما دردی که سنگین یا تیر کشنده بود در دسته بندی دوم یا همان درد سینه چرخه ای قرار می گیرد.
علل درد سینه ها
درد سینه علل متعددی دارد و این در حالی است که در برخی از موارد درد های سینه علت مشخصی ندارند.
- ترشح هورمون های زنانه که با بارداری و یائسگی کاسته می شود.
- نا متعادلی در وجود اسید های چرب در درون سلول های بدن که باعث حساسیت بیشتر در بافت سینه می شود و هم چنین در میزان گردش خون هم تاثیر گذار است.
- استفاده از برخی دارو های هورمونی نظیر: قرص های جلوگیری از بارداری یا درمان ناباروری که به صورت خوراکی مصرف می شود علاوه بر ایجاد درد در سینه می تواند باعث بروز حساسیت در پستان و عوارض جانبی دیگری شود.
- معمولاٌ برخی از این درد های سینه که غیر چرخه ای هستند از تغییراتی که در بافت پستان ایجاد می شوند، نشات می گیرند. البته ذکر یک نکته الزامیست که جراحی پستان یا سایر آسیب های سینه می تواند به عنوان عاملی برای درد دانست.
- محققان دریافته اند سایز سینه ها هم می تواند در میزان درد سینه موثر باشند، آن دسته از خانم های که سینه های بزرگ دارند بیشتر دچار درد می شوند و گاهاٌ با درد های پشت و شانه نیز همراه می شوند.
- زنانی که سابقه انجام عمل های جراحی در ناحیه چستان یا اطراف آن را داشته اند ممکن است با تشکیل بافت اسکار یا ترومای سینه در محل زخم برش جراحی دردی را هم تجربه کنند.
دکتر اعظم صلاتی فوق تخصص جراحی پستان، سرطان و زیبایی هستند. جهت ارتباط با ایشان می توانید به پیج اینستاگرام ایشان مراجعه کنید. شماره های تماس : ۰۲۱۶۶۹۰۹۹۸۴
درد سینه چگونه تشخیص داده می شود؟
با توجه به حساسیت بالای بافت پستان ها درد های با منشا سینه با ارزیابی های مختلفی تشخیص داده می شوند که شامل موارد زیر می باشند:
- در ابتدا معاینات فیزیکی و بالنی توسط متخصص پستان در ناحیه سینه و غدد لنفاوی زیر بغل، صورت می گیرد و حتی در پاره ای از موارد پزشک به صدا های ضربان قلب و ریه های هم توجه می کند تا از این که درد سینه با منشا خارجی نیست اطمینان یابد. اگر در این مرحله مورد غیر عادی مشاهده نشود ممکن است دیگر نیازی به ادامه روند تشخیصی نباشد، در غیر این صورت مراحل بعدی هم برای تشخیص درد طی می شود.
- انواع تصویر برداری های که بافت داخلی پستان را به خوبی به صورت واضح نشان می دهند در اولین گام سونوگرافی انجام می شود و در قدم بعدی از ماموگرافی برای بررسی دقیق تری کمک می گیرند.
- بیوپسی یا همان نمونه برداری در صورتی انجام می شود که پزشک در داخل بافت پستان با کمک نتایج حاصله از ماموگرافی تشخیص به توده یا بافتی غیر طبیعی مشکوک برخورده باشد. در این مرحله با ککمک ابزار به شکل سوزن های بزرگ نمونه بسیار کوچکی از بافت مشکوک برداشته می شود تا برای پاتولوژی فرستاده و از روی نتایج آن نوع بیماری و منشا درد را پیدا کنند.
درمان درد سینه ها
درمان این گونه درد ها عموماٌ با توجه به نتایج آزمایشات تشخیصی امکان پذیر است، به طوری که در ابتدا برای درد های معمولی پزشک مقدار دارو های ضد التهابی و مسکنی برای کاهش علائم تجویز می کند حتی از روش دیگری به جز دارو، به صورتی که عامل زمینه ی درد را برطرف کنند استفاده می شود طوری که با تغییری ساده مثلا تعویض سوتین با سینه بند های پوشش حمایتی دارند.
کلام آخر
برای حفظ سلامتی تان در صورت هر گونه مشاهده علائمی غیر طبیعی به پزشک مراجعه کنید و همینطور برای اطمینان خاطر از تشخیصی صحیح و درمانی به جا از بهترین متخصص پستان کمک بگیرید، زیرا در غیر این صورت ممکن است متحما خسارات و عوارض سنگینی شوید.